Idealne na niedzielne popołudnie, gdy długie wybieganie mamy już za sobą!

Lepszy Smak

Dzisiaj zagadka 🙂
Co jest:
kruche i pyszne,
łatwe i szybkie do zrobienia,
wszechstronne,
i najważniejsze – zdrowe, bo z błonnikiem?

Oczywiście pełnoziarniste biszkopty, które Wam dzisiaj polecam 🙂

Przepis pochodzi z książki napisanej specjalnie dla osób chorych na cukrzycę przez dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, pt. „Wypieki dla diabetyków”.

Uwaga:)
Biszkopty upiekłam dokładnie tak jak podano w książce, czyli z… cukrem.

Oto co Autorki piszą na ten temat: „W przepisach zawartych w książce zrezygnowałyśmy z użycia słodzików i zamienników cukru. Sądzimy bowiem, że intensywność odczuwania słodkiego smaku można wyćwiczyć. Oczywiście, do naszych potraw można dodać substancje słodzące – stanowią one alternatywę dla cukru. Radzimy jednak na początek wypróbować przepisy w postaci czystej, bez dosładzania: gwarantujemy przyjemne niespodzianki!”

Rzeczywiście smak biszkoptów – to przyjemna niespodzianka!
Gorąco Wam polecam zarówno jako dodatek do porannej kawy, herbaty na podwieczorek czy deseru na bazie jogurtu 🙂

Składniki: 10-15 sztuk

View original post 102 słowa więcej

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s