Idealne dla długodystansowców 🙂

Lepszy Smak

Dzisiaj zabieram Was w daleką podróż w poszukiwaniu tradycyjnych smaków doprawionych szczyptą nowoczesności 😉

Zapraszam po przepisy na tradycyjną, meksykańską salsę pomidorową oraz „odświeżone” guacamole z dodatkiem mango i granatu!

Oba przepisy będą wspaniałym uzupełnieniem szaszłyków, które polecałam Wam wczoraj.
Przepis na guacamole pochodzi z książki „Kuchnie świata. Najlepsze przepisy z różnych krajów do przygotowania w domu.” pod redakcją Rick’a Rodgers’a.

Gorąco polecam!

GUACAMOLE
Składniki: (porcja dla 6-8 osób)
2 duże, dojrzałe awokado
1-2 łyżeczki soku wyciśniętego z limonki
1/2 łyżeczki soli
1/2 małej cebuli dymki drobno posiekanej
1 strąk ostrej papryczki chilli, oczyszczony z pestek i drobno posiekany
2 łyżki posiekanych liści kolendry
2 łyżki posiekanego bardzo drobno mango
2 łyżki pestek z granatu
1/2 mięsistego pomidora, oczyszczonego z nasion i drobno posiekanego

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ wybrać do miski, za pomocą widelca lub tłuczka do ziemniaków rozgnieść z sokiem z limonki i solą…

View original post 126 słów więcej

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s