Idealny posiłek dla biegaczy!

Lepszy Smak

Proste, ale jakże pięknie prezentujące się danie obiadowe!

Farsz ze szpinaku i twarożku oraz pomidorowa „czapeczka” sprawiają, że filet jest soczysty i aromatyczny.

Gorąco polecam 🙂

Inspiracją był ten przepis.

Uwaga:)
Danie najlepiej smakuje bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Warto zatem wiedzieć, że można je przygotować nawet dzień wcześniej, a upiec zaraz przed podaniem 🙂

Składniki: (5 porcji)
5 małych filetów z piersi kurczaka
około 125 g twarożku typu Philadelphia (ale może być także ricotta, twarożek kozi lub mascarpone)
około 100-150 g świeżego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
1-2 łyżki posiekanych ulubionych świeżych ziół + parę listków/gałązek do dekoracji (ja użyłam tymianku)
sól i pieprz
oliwa

dodatkowo:
1-2 mięsiste, średnie pomidory

Wykonanie:
Szpinak umyć, sparzyć zalewając wrzątkiem na 1-2 minuty, a następnie odcedzić i po wystudzeniu dokładnie wycisnąć, aby pozbyć się maksymalnie dużo wody.

Twarożek wymieszać ze szpinakiem. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem i posiekanymi ziołami.

Filety…

View original post 82 słowa więcej

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s